תפריט סגור

איך בונים מזווה קטוגני מבוסס אוכל אמיתי?


© ענת פרנק – תזונה מבריאה

ממליצה לגשת לקצב הקרוב למקום מגוריכם מחר (יום שני או רביעי עדיף לרכישת בשר) ולבנות לעצמך מלאי של נתחים מיידיים ולבישול ארוך.

לצריבה מהירה בצורתם כסטייק, כדאי לחלק למנות
הנתחים הבאים – שיהיה בשלוף מהמקפיא:

בשרים בתצורות שונות מדוייקים להעשרת הצלחת ומיידיות,
אם נתקענו או סתם בא לנו להתפנק:
המבורגרים – תערובת בשרים ומלח. שומן 30%
נקניקיות, כל סוגיהן – להקפיד ביתר שאת על המרכיבים שלהן. לחפש את הנקיות ביותר מבחינת רכיבים
קבבים – יחס שומן נמוך יותר ומתובלים, שוב לשים לב


נתחים שלמים לצריבה מהירה:
אנטריקוט, סינטה, צלעות טלה, סינטה, חטיפי אסאדו, חזה אווז, חלקי פנים – כבד, לבבות, שקדי עגל, מוח. כנפיים של עוף עם העור, דגים – בעדיפות לדגי ים – מים עמוקים – בר ים, הליבוט, סלמון, מוסר, פירות ים וכמובן ביצים

נתחים שדורשים הכנה אבל אפשר לאכול גם קר (רוסטביף):

רוסטביף פיקניה, סינטה או בריסקט או שייטל, עוף שלם בתנור, חטיפי אסאדו וטלה, שוק טלה, שוקיים אווז, בולונז (על בסיס תבלינים וציר עצמות) ושומן מזוקק או ממרחי שומן ובשר מפורק, שומן כבוש במלח.

נתחים לבישול ארוך וקדרות (אסאדו-סטייל):

שפונדרה (אסאדו), כתף, צלי, צוואר, לשון, זנב שור, אוסובוקו, שריר

מזווה השומנים:

שומן חזיר או בקר – בוקס כבוש במלח, פורק ריינדס, שומן בקר מזוקק, #שומן כבש מזוקק, שומן אווז מזוקק, גרייוולעך, גהי-חמאה, שמן דג קוד, גהי – ניתן להשיג אותם ב

ציר הצירים!

ציר עצמות בקר, ציר עצמות עוף, מרקים מבוססי צירי עצמות
מי שמתעצל להכין אפשר לקנות במעדנית אוכל אמיתי – צירי עצמות שיקומיים

ירקות דלי פחמימה:

אספרגוס, בצל ירוק, במיה, ברוקולי, חסה מכל סוג, חציל
כרוב לבן/ אדום/ סיני/ עולש/ כרוב ניצנים, כרובית, לפת, מלפפונים, נבטים מכל סוג – למעט נבטוטים, סלרי, פטריות, צנון/ צנונית, קולורבי, קישוא, עלי רוקט ובייבי, עשבי תבלין מסוגים שונים, שום (מעט), שומר, תרד, מנגולד, בוק-צ'וי, קייל

פירות:

פירות יער, תותים, דובדבנים, דומדמניות, אוכמניות – כחופן, צמוד לארוחה

מזווה שימורים:

טונה במים, טונה בשמן זית איכותי, סרדינים בשמן זית, כבד דג שיבוט, כרוב כבוש, קרם קוקוס, חלב קוקוס (עדיפות לנקיים מחומרים משמרים), מיונז אבוקדו, שמני זית, שמן MCT, סלמון במיץ של עצמו, צנצנות כבושים למיניהן (עדיף בהכנה עצמית ומותססים במלח בלבד), חרדל נקי מסוכר, חמאות שקדים/ קוקוס.

שתיה:

מים, סודה, תה, ציר וקפה ללא ממתיקים!

לעוד טיפים, רעיונות, מתכונים וכיף תעקבו באינסטגרם

https://www.instagram.com/anatfrank_realfood

©ענת פרנק – אוכל אמיתי Real Food

דילוג לתוכן